U Kragujevcu predstavljen novi “Fiat”

Bez autora
Sep 10 2012

Kompanija “Fiat automobili Srbije” (FAS) predstavila je u Kragujevcu novi model “500L”, koji se ekskluzivno proizvodi u našoj zemlji. FAS je pronašao originalan način da pretpremijerno prikaže novi model “500L” tako što su dizajnirane specijalne kapsule, koje će biti postavljene u najprometnijim delovima tri srpska grada. Kapsula za prezentaciju danas je postavljena u centru Kragujevca, a priliku da vide novi “fiat” na taj način uskoro će dobiti i građani Beograda i Novog Sada. Osim što građanima pružaju priliku da prvi put vide uživo “500L”, kapsule odbrojavaju i dane do zvaničnog lansiranja novog Fiat-ovog “MPV” modela B segmenta tržišta. Fiat “500L”, koji je postavljen u Kragujevcu u pešačkoj zoni, zaštićen je metalno-staklenom konstrukcijom, na kojoj je naznačeno da je ostalo dvanaest dana do novog modela.

U Kragujevcu predstavljen novi “Fiat”Kompanija “Fiat automobili Srbije” (FAS) predstavila je u Kragujevcu novi model “500L”, koji se ekskluzivno proizvodi u našoj zemlji.

FAS je pronašao originalan način da pretpremijerno prikaže novi model “500L” tako što su dizajnirane specijalne kapsule, koje će biti postavljene u najprometnijim delovima tri srpska grada. Kapsula za prezentaciju danas je postavljena u centru Kragujevca, a priliku da vide novi “fiat” na taj način uskoro će dobiti i građani Beograda i Novog Sada.

Osim što građanima pružaju priliku da prvi put vide uživo “500L”, kapsule odbrojavaju i dane do zvaničnog lansiranja novog Fiat-ovog “MPV” modela B segmenta tržišta. Fiat “500L”, koji je postavljen u Kragujevcu u pešačkoj zoni, zaštićen je metalno-staklenom konstrukcijom, na kojoj je naznačeno da je ostalo dvanaest dana do novog modela.

Model “500L” je dugačak 4,1 metar, širok 1,8 i visok 1,6 metara, dok ponuda motora obuhvata dva benzinca i turbo dizel, raspona snage od 85 do 105 “konja”.

Predsednik Fijat grupe Serđo Markione protekle sedmice je, posle razgovora sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i zajedničkog obilaska pogona FAS-a, najavio da će uskoro u Kragujevcu biti predstavljena još jedna verzija modela “500L”, a potom u februaru naredne godine i američka verzija.

Automobil “500L” proizvodi se samo u Kragujevcu u fabrici FAS čiji je vlasnik sa 67 posto kapitala torinski Fiat, a država Srbija 33 posto, kako je predviđeno i strateškim ugovorom potpisanim septembra 2008. godine.

Kako je najavljeno, sa montažnih traka u fabrici u Kragujevcu bi do kraja ove godine trebalo da siđe oko 30.000 tih automobila, čija prodaja treba da počne ovog meseca u Evropi, ali najpre u Italiji.

Cena automobila “500L” u Italiji će iznositi 15.5000 evra, dok će osnovna verzija u Srbiji koštati 13.490 evra.

Model “500 L” biće plasiran na tržišta više od 100 zemalja, uključujući SAD, gde se očekuje trećina ukupne prodaje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik